Welness i Spa

U okviru hotela se nalazi i SPA centar, koji će Vam dodatno dati momenat relaksacije i opuštanja u finskoj sauni i turskom kupatilu.
 
 

Finska sauna

Sauna je prostorija od drveta sa temperaturom vazduha 70-100°C a vlažnost vazduha je niska, 10-15 procenata, pa je zato još zovu suva sauna. Polivanjem kamenja vodom vlažnost se povećava. Počnite svoj boravak u sauni ležanjem ili sedenjem na nižim klupama, a kasnije i na višim, gde je temperatura nekoliko stepeni viša. Pre ulaska u saunu  istuširajte se i obrišite peškirom jer mokra koža odlaže znojenje. Udobno se smestite na klupicu.  Idealan boravak u sauni je  između 10 i 15 minuta. Po izlasku iz saune provedite nekoliko trenutaka u međuprostoru pre nego uđete pod tuš. Tuširajte se prohladnom vodom. Takav ciklus se može ponoviti ukupno 3 puta u toku jedne seanse.
 
 
 

 

Tursko kupatilo

Parno ili tursko kupatilo je vrsta saune u kojoj je zastupljena visoka vlažnost vazduha koja se kreće do 100 %,  i temperaturom koja se kreće od 40 do 50 c. Parna kupatila su drevna vrsta kupatila i vode poreklo još iz rimskog doba. Pomažu prevazilaženje stresova svakodnevnog života, opuštanje i sticanje nove snage kao i poboljšanje opšteg fizičkog i mentalnog blagostanja.Parno kupatilo je bilo popularno kod starih Grka i Rimljana. Mnogi Tursko kupatilo, odnosno hamam, smatraju pravim zadovoljstvom koji dobro utiče na organizam, potkrepljuje i osvežava.
 
 
 
 

Tuševi Doživljaja

Chalet Vrhovi Kopaonika poseduje wellnes i spa centar, u planinskom ambijentu koji pruža opuštanje za celo telo i uživanje za sva čula. Tuševi doživljaja simuliraju tropsku kišu sa naizmenično toplim i hladnim senzacijama na koži. Doživljaj u njima upotpunjavaju bočni masažeri koji će vas opustiti posle aktivnosti u prelepoj prirodi Kopaonika.